StoryEditorOCM
Slanotko bi rekao...

Palačinke od samo jednog sastojka? Moguće je! Bit će mekane, ukusne i jako zdrave, a dodatni im je bonus što ne debljaju

Piše T. S.M.
27. ožujka 2024. - 08:10

Na pragu proljeća mnogi žale zgog toga što su se tijekom zime "pustili od kraja" pa si nameću restrikcije. Nema više peciva, nema više kolača, a i palačinke su im, najčešće, na crnoj listi. No tako uopće ne mora biti, ako znate kako napraviti palačinke koje ne debljaju.

Recept koji ćemo vam otkriti u nastavku jamči mekane i ukusne palačinke s puno proteina i malo, gotovo nimalo ugljikohidrata i masti. Kako je to moguće? Lako - napravite ih od crvene leće.

Leću prethodno morate isprati, a zatim je najmanje dva sata namakati u dvostrukoj količini vode (na jednu čašu punu leće trebat će vam dvije pune čaše vode).

Kad se leća namočila (vidjet ćete da je nabubrila i upila većinu vode), prebacite je u blender. Po želji možete dodati malo so...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 13:38