S tikvicama radimo rižote, tjestenine, tartove i pite - pa zašto ne bismo radili i palačinke? Odličan, jednostavan recept za palačinke s tikvicama koje se jako lijepo slažu s nadjevima poput šunke, sira, lososa i povrća, dobili smo od Tamare Ivančić koju pratimo na Ave Dulcis By Tamara.
Objavljujemo ga za sve one koji toliko vole jesti tikvice da im je već pomalo ponestalo ideja, ali i za one koji još nisu pronašli jelo u kojem će im tikvice biti primamljive. Samo pogledajte kako to Tamara radi (video slijedi u nastavku) i peći ćete ih do kraja ljeta.
Slane palačinke s tikvicama
Sastojci:
2 jaja
prstohvat soli
200 ml mlijeka
50 ml mineralne vode
2 žlice ulja
120 g glatkog brašna
2 manje tikvice
nadjev po želji
Priprema:
U većoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. Dodajte mlijeko, mineralnu vodu i ulje pa dobro promiješajte.
Postupno dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Tikvice naribajte, lagano posolite i ostavite nekoliko minuta da puste vodu. Potom ih dobro ocijedite rukama ili kroz gazu.
Umiješajte tikvice u smjesu i ostavite da odstoji 10–15 minuta.
Pecite palačinke na lagano nauljenoj tavi, s obje strane dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Nadjenite po želji (sir, šunka, losos, povrće...) i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....