StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Palačinke s tikvicama savršene su uz nadjev od sira, šunke, lososa ili povrća. Pogledajte kako ih Tamara radi, lako je!

Piše T. S. M.
25. lipnja 2025. - 16:07

S tikvicama radimo rižote, tjestenine, tartove i pite - pa zašto ne bismo radili i palačinke? Odličan, jednostavan recept za palačinke s tikvicama koje se jako lijepo slažu s nadjevima poput šunke, sira, lososa i povrća, dobili smo od Tamare Ivančić koju pratimo na Ave Dulcis By Tamara. 

Objavljujemo ga za sve one koji toliko vole jesti tikvice da im je već pomalo ponestalo ideja, ali i za one koji još nisu pronašli jelo u kojem će im tikvice biti primamljive. Samo pogledajte kako to Tamara radi (video slijedi u nastavku) i peći ćete ih do kraja ljeta. 

image
Privatni album

Slane palačinke s tikvicama

Sastojci:

2 jaja
prstohvat soli
200 ml mlijeka
50 ml mineralne vode
2 žlice ulja
120 g glatkog brašna
2 manje tikvice
nadjev po želji

Priprema:

U većoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. Dodajte mlijeko, mineralnu vodu i ulje pa dobro promiješajte.

Postupno dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Tikvice naribajte, lagano posolite i ostavite nekoliko minuta da puste vodu. Potom ih dobro ocijedite rukama ili kroz gazu.

Umiješajte tikvice u smjesu i ostavite da odstoji 10–15 minuta.

Pecite palačinke na lagano nauljenoj tavi, s obje strane dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Nadjenite po želji (sir, šunka, losos, povrće...) i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 03:36