StoryEditorOCM
SlanoFINO ZAPEČENO

Piletina s rižom još nikad nije bila ovako dobra! Slojevito jelo priprema se brzo, ovakav će se ručak svima svidjeti

Piše T. S. M.
6. ožujka 2025. - 14:25

Piletinu je uvijek dobro imati pri ruci jer teško da ćete pronaći svestraniji glavni sastojak - od juhe, preko pečenja, do raznoraznih rolica i pita, s piletinom možete napraviti zaista puno toga hranjivog i ukusnog.

Ako pri ruci imate komad kokoši, ali vam je ponestalo inspiracije što s njom napraviti, osim gore spomenutih opcija nudimo vam još jednu: musaku. I to od riže. Recept je jednostavan, ali rezultat nikoga ne bi smio razočarati. Uz ovo jelo ne treba vam prilog, ma neće vam biti potrebno čak ni toplo predjelo, dovoljna će vam biti zdjelica salate i imate ručak za pet.

Musaka od riže i piletine

Sastojci

500 g bataka ili zabataka
250 g riže
100 g pancete
100 ml mlijeka ili kiselog vrhnja
10-25 g malsca
3 jaja
2 luka
1 mrkva
ulje
svježi peršin
suhi začini po želji
sol, papar

Priprema:

Piletinu posolite i natrljajte začinima.

Rižu kuhajte u posoljenoj vodi dok ne postane al dente. Maknite je s vatre i dodajte joj maslac i sjeckani peršin.

U međuvremenu nasjeckajte luk, mrkvu i pancetu pa ih pirjajte na ulju dok luk ne omekša. Dodajte piletinu i lijepo je zapecite sa svih strana.

U vatrostalnu posudu slažite red riže, red piletine s povrćem pa zatim prelijte jajima pomiješanima s mlijekom ili vrhnjem i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva Celzija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:50