Pohane tikvice svi rado i često pripremamo tijekom ljetnih mjeseci jer su brze i jednostavne za pripremu, a pritom i povoljne. Ipak, imaju jednu manu: budući da im okus nije osobito izražen, lako mogu ispasti prilično... dosadnjikave. To se ipak može popraviti uz nekoliko dodataka koje vjerojatno već imate pri ruci. Samo ih uključite u provjereni recept i rezultat će biti puno bolji.
Standardnim sastojcima dodajte začine poput paprike u prahu ili sušenog začinskog bilja (nipošto svježeg, jer bi moglo izazvati prskanje ulja), volite li orijentalni štih posegnite za sezamom, a ako ste ljubitelj sira, vaša je opcija ribani parmezan ili sličan tvrdi sir (no suzdržite se od mekanog, jer će se otopiti i zagorjeti).
Nudimo vam jednu kombinaciju koja pruža pikantan okus i hrskavost.
Pikantne pohane tikvice
Sastojci:
2 tikvice
100 g krušnih mrvica
70 g parmezana
50 g brašna
2 jaja
1 žličica sušenog začinskog bilja
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice dimljene paprike
1/4 žličice papra
sol
Priprema:
Tikvice narežite, posolite i ostavite da stoje 15-20 minuta. Pomiješajte jaja, dodajte im začine. Mrvice pomiješajte s parmezanom.
Ocijeđene tikvice otresite od tekućine koju su pustile, možete ih malo potapkati kuhinjskim papirom i pohajte ih kao i obično (brašno, jaja, prezla) pa ih pržite u vrelom ulju. Izvadite pohane tikvice na papirnati ubrus da se upije višak masnoće pa ih poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....