StoryEditorOCM
Slanobrzinski, a hranjivo

Polpete od tunjevine koje će sve oduševiti: mekane su i sočne, rade se lako i brzo, a ovaj je sastojak pravo iznenađenje

Piše T. S. M.
12. svibnja 2025. - 11:59

Treba li vam ideja za jednostavan, a ukusan i brzo gotov obrok, na pravom ste mjestu. Baš nam je pri ruci jedan odličan recept za polpete s malim odmakom od klasike. Sočne su i vrlo mekane iznutra, a izvana su hrskave, baš kako i treba biti, ali za razliku od klasičnih za koje nam trebaju mljeveno meso i stari kruh, ove se rade od tunjevine i krumpira.

Možete ih i ne morate panirati pomoću brašna, jaja i krušnih mrvica, a ako ih poslužite uz salatu od fažoleta, dobit ćete vrlo hranjiv i ukusan, a nimalo dosadan ručak.

Polpete od tunjevine s krumpirom

Sastojci:

250 g tunjevine iz konzerve  (dvije veće limenke tune u vlastitom soku, ocijeđene)
2 žlice brašna + još malo 
1 žličica senfa
2 krumpira
1 jaje
1 luk
malo peršina
sol, papar

Priprema:

Krumpir skuhajte i ogulite pa ga zgnječite. Dodajte mu nasjeckani luk i peršin, ocijeđenu tunjevinu, dvije žlice brašna (ostatak će vam trebati kasnije) i ostale sastojke.

Promiješajte dobro da se smjesa ujednači pa oblikujte polpete. Uvaljajte ih u brašno, otresite višak i pržite polpete na dobro zagrijanom ulju dok ne uhvate lijepu boju.

Izvadite polpete na upijajući papir i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:19