Treba li vam ideja za jednostavan, a ukusan i brzo gotov obrok, na pravom ste mjestu. Baš nam je pri ruci jedan odličan recept za polpete s malim odmakom od klasike. Sočne su i vrlo mekane iznutra, a izvana su hrskave, baš kako i treba biti, ali za razliku od klasičnih za koje nam trebaju mljeveno meso i stari kruh, ove se rade od tunjevine i krumpira.
Možete ih i ne morate panirati pomoću brašna, jaja i krušnih mrvica, a ako ih poslužite uz salatu od fažoleta, dobit ćete vrlo hranjiv i ukusan, a nimalo dosadan ručak.
Polpete od tunjevine s krumpirom
Sastojci:
250 g tunjevine iz konzerve (dvije veće limenke tune u vlastitom soku, ocijeđene)
2 žlice brašna + još malo
1 žličica senfa
2 krumpira
1 jaje
1 luk
malo peršina
sol, papar
Priprema:
Krumpir skuhajte i ogulite pa ga zgnječite. Dodajte mu nasjeckani luk i peršin, ocijeđenu tunjevinu, dvije žlice brašna (ostatak će vam trebati kasnije) i ostale sastojke.
Promiješajte dobro da se smjesa ujednači pa oblikujte polpete. Uvaljajte ih u brašno, otresite višak i pržite polpete na dobro zagrijanom ulju dok ne uhvate lijepu boju.
Izvadite polpete na upijajući papir i poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....