Kako čujemo, peškarija je puna škampi, nadamo se da ćemo stići ugrabiti kojih pola kilograma pa smo se bacili u potragu za receptima. I našli na nešto jako dobro. Volite li hrskavo, svidjet će se i vama.
Prema receptu koji slijedi, u paštelu treba dodsti i tanko narezano povrće, koje će tijekom pržanja postati jako hrskavo, a ujedno će repićima dati zanimljiv, neviđen izgled.
U izvornom receptu koriste se batat i taro, a kako sumnjamo da ćete se uspjeti domoći tara, zamijenite ga krumpirom, pastrnjakom, korijenom celera ili nekim drugim škrobastim povrćem po svom ukusu.
Jednako tako, škampe možete zamijeniti kozicama, ako su vam one draže.
Hrskavo prženi škampi
Sastojci:
500 g očišćenih škampa
200 g rižinog brašna
100 g pšeničnog brašna
200 ml piva
200 ml vode (v...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....