StoryEditorOCM
Slanonevjerojatno hrskavo

Prženi repići škampa po ovom su receptu savršeni: svaka čast onome tko se ovog sjetio, pogledajte što će se dogoditi...

Piše T.S.M.
8. veljače 2024. - 09:25

Kako čujemo, peškarija je puna škampi, nadamo se da ćemo stići ugrabiti kojih pola kilograma pa smo se bacili u potragu za receptima. I našli na nešto jako dobro. Volite li hrskavo, svidjet će se i vama.

Prema receptu koji slijedi, u paštelu treba dodsti i tanko narezano povrće, koje će tijekom pržanja postati jako hrskavo, a ujedno će repićima dati zanimljiv, neviđen izgled.

U izvornom receptu koriste se batat i taro, a kako sumnjamo da ćete se uspjeti domoći tara, zamijenite ga krumpirom, pastrnjakom, korijenom celera ili nekim drugim škrobastim povrćem po svom ukusu.

Jednako tako, škampe možete zamijeniti kozicama, ako su vam one draže.

Hrskavo prženi škampi

Sastojci:

500 g očišćenih škampa
200 g rižinog brašna
100 g pšeničnog brašna
200 ml piva
200 ml vode (v...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 02:56