StoryEditorOCM
Slanonedjeljni ručak

Punjene lignje s bogatim nadjevom, mekane knedle s barakokulama i najbolji specijalitet s balancanama koji ste ikad jeli

Piše Tea Sumić Miletić
13. srpnja 2025. - 08:44

Nedjeljom pripremamo jela za koja tijekom napornog radnog tjedna nemamo vremena, a ni volje. Ovog su nam tjedna na red došla tri prava specijaliteta oko kojih se, doduše, treba malo potruditi, ali se zato svaka minuta posla itekako isplati. Kad se već tako nehajno razbacujemo s vremenom i trudom, nastojat ćemo uštedjeti na sastojcima: sva se ova jela rade od sezonskih, relativno povoljnih namirnica.

U najveći ćete trošak ući zbog glavnog jela, punjenih liganja, ali i u tom slučaju možete proći nešto jeftinije odaberete li one iz leda. Za ovu će vam prigodu biti sasvim prihvatljive, jer nadjev kojim se pune je zaista bogat okusima. Ostatak obroka sastojat će se od jako dobre parmigiane po receptu Splićanke koja kuha baš po našem guštu, a kao šećer na kraju uslijedit će knedle i to od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 19:01