Ako ste ljubitelj slatke male napasti zvane Rafaello kuglice, a pritom ste slabi na čupavce, svidjet će vam se recept za kolač koji spaja obje slatkarije. Rafaello čupavci odlikuju se lijepo naglašenim okusom kokosa, zahvaljujući tome što se, za razliku od klasičnih, rade s bijelom čokoladom umjesto s onom za kuhanje.
Imamo odličan recept za ovu vrstu čupavaca, prema kojem su osobito mekani i nježni. Za to je zaslužna kombinacija praška za pecivo i sode bikarbone s kojima moćno reagira kiselina iz limunovog soka, čineći tijesto pjenušavim. Stoga čak i ako mislite da vam okus tog voća neće pasati uz kokos ipak nemojte izostaviti ovaj sastojak.
Ako želite, možete ih napraviti po uzoru na australske lamingtone pa ih prije umakanja u čokoladu i valjanja u kokos prerezati...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....