Volite li tikvu, ali se sve što s njom znate napraviti svodi na juhu i eventualno rižot, nudimo vam recept koji nam je otkrila jedna Splićanka, nekoć DJ-ica i to poznata, a danas vrsna kuharica. U njene se kulinarske sposobnosti možete uvjeriti pronađete li je na društvenim mrežama (ST Matter), no možete nam i vjerovati na riječ - stvarno zna što radi.
Kod nje nam se osobito sviđa to što vrlo vješto kombinira domaću i inozemnu kuhinju, kako dobro kuha specijalitete japanske, bliskoistočne i južnoameričke gastronomske tradicije bolje da vam ne počnemo prepričavati jer bi moglo potrajati. Recimo samo da su još jedan dokaz njenog umijeća ovi ravioli punjeni kremom od pečene tikve, skute i parmezana.
Ravioli punjeni tikvom i ricottom
Sastojci
Nadjev
800 g pečene bundeve (butternut)
200 g ricotte ili skute
80 g naribanog parmezana
sol, papar
muškatni oraščić (po želji)
Tijesto
600 g brašna
6 jaja
emulzija od maslinovog ulja
150 ml mladog maslinovog ulja
sok jednog limuna
100 ml tople vode od kuhanja raviola
sol, papar
Dodatno:
listovi kadulje
ulje za prženje
Priprema
Pripremite nadjev tako da propasirate pečenu bundevu i pomiješate je s ricottom, parmezanom, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ako vam se čini prerijetko, dodajte još malo parmezana.
Zamijesite tijesto od brašna i jaja. Ostavite ga da kratko odmori pa ga razvaljajte tanko. Na jednu polovicu tijesta rasporedite male hrpice nadjeva (po otprilike jednu žličicu) i prekrijte drugom polovicom tijesta. Istisnite zrak oko nadjeva i režite raviole.
Zakuhajte vodu, posolite i kuhajte raviole 3-4 minute.
Pripremite emulziju tako da u zdjelu stavite limunov sok, sol i papar pa polako, uz miješanje metlicom, ulijevate maslinovo ulje. Dodajte toplu vodu od kuhanja raviola i ponovno promiješajte.
Za hrskavu kadulju zagrijte ulje u tavi na srednju temperaturu i ubacite nekoliko listova odjednom. Pržite kratko, 5-8 sekundi, dok ne postanu tamnozeleni i hrskavi. Stavite ih na papir da upiju višak ulja.
Ocijeđene raviole prebacite u tavu s par žlica emulzije i lagano protresite da se oblože. Poslužite ih uz dodatak emulzije, nekoliko kapljica sirovog maslinovog ulja i hrskavu kadulju. Po želji naribajte malo parmezana ili dodajte koricu limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....