Što ćete kuhati danas? Zašto ne rižot, i to s lećom, sušenim rajčicama i orasima, imamo odličan recept u nastavku. Ovo jelo idealno je za sve koji žele ukusan, zasitan i nutritivno bogat obrok bez puno kompliciranja. Riža i leća zajedno čine izvrstan izvor biljnih proteina i vlakana, što pomaže dugotrajnom osjećaju sitosti i stabilnoj energiji tijekom dana.
Sušene rajčice i koncentrat rajčice obiluju antioksidansima, dok orasi dodaju zdrave masnoće važne za rad mozga i srca. Uz maslinovo ulje i povrtni temeljac, ovaj rižot je superizbor za ukusan i zdrav ručak. Niže navedeni sastojci dostatni su za dobro nahraniti šest osoba, priprema traje 10 minuta, a kuha se manje od sat vremena.
Rižot s lećom, sušenim rajčicama i orasima
Sastojci
240 g riže
200 g smeđe leće iz konzerve
30 kom sušenih rajčica
2 glavice kapule
2 šake oraha
300 ml bijelog vina
3 l povrtnog temeljca
4 žlice maslinova ulja
2 žlice koncentrata rajčice
sol, papar
Priprema
Ugrijte maslinovo ulje na tavi pa dodajte nasjeckanu kapulu i popržite je dok ne pozlati. Dodajte ispranu rižu i leću, kratko ih tostirajte, posolite pa zalijte bijelim vinom.
Kad vino ispari, postupno dodajte temeljac, sve dok se riža i leća ne skuhaju.
Dodajte koncentrat rajčice, nasjeckane suhe rajčice i sitno sjeckane orahe. Provjerite okus i po potrebi dodajte još soli i papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....