Gastro influencerica Tatjana Sašica iz Belog Manastira, koju na Instagramu prati 450 tisuća, a na TikToku još 150.000 ljudi, na dnevnoj bazi oduševljava svojim kulinarskim čarolijama. Često su to jela iz njezinoga kraja, prava je ambasadorica slavonske kuhinje, ali svemu tome ona doda i dašak modernoga i novoga. Posljednjih dana uglavnom, kao i mnogi, radi božićne kolače, ali u moru slatkih recepata mi smo se odlučili za njezine lovačke šnicele "u savršenom umaku".
Pripremila ga je bez puno kompliciranja, a riječ je o receptu koji se u Slavoniji prenosi generacijama. Tatjana savjetuje da ove šnicele poslužite uz krumpir pire, palentu, rižu ili tjesteninu. A evo i recepta.
Lovački šniceli u savršenom umaku
Sastojci
1 kg svinjskog vrata
1 veća glavica kapule
crvena paprika slatka
crvena paprika ljuta
brašno
lovorov list
sol, papar
Priprema
Posolite i popaprite šnicle, zatim ih s jedne strane lagano uvaljajte u brašno.
masnoću na tavi i ispecite šnicle dok ne porumene, potom ih izvadite sa strane. Na istoj masnoći dodajte sitnu sjeckanu kapulu, kratko je pirjajte uz dodatak malo vode dok ne omekša, zatim je izblendajte u glatku smjesu.
Blendanu kapulu vratite u posudu sa šniclama, dodajte slatku i ljutu crvenu papriku, lovorov list te po potrebi još malo soli i papra. Pokrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 1 sat, dok meso ne omekša, a umak se lijepo poveže.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....