StoryEditorOCM
SlanoNIŠTA BEZ PAPRIKE

Savršeni šniceli u toću po receptu naše kuharice koju prati preko pola milijuna ljudi: ovim je jelom sve oduševila!

Piše P. M.
16. prosinca 2025. - 12:37

Gastro influencerica Tatjana Sašica iz Belog Manastira, koju na Instagramu prati 450 tisuća, a na TikToku još 150.000 ljudi, na dnevnoj bazi oduševljava svojim kulinarskim čarolijama. Često su to jela iz njezinoga kraja, prava je ambasadorica slavonske kuhinje, ali svemu tome ona doda i dašak modernoga i novoga. Posljednjih dana uglavnom, kao i mnogi, radi božićne kolače, ali u moru slatkih recepata mi smo se odlučili za njezine lovačke šnicele "u savršenom umaku".

Pripremila ga je bez puno kompliciranja, a riječ je o receptu koji se u Slavoniji prenosi generacijama. Tatjana savjetuje da ove šnicele poslužite uz krumpir pire, palentu, rižu ili tjesteninu. A evo i recepta.

Lovački šniceli u savršenom umaku

Sastojci

1 kg svinjskog vrata
1 veća glavica kapule
crvena paprika slatka
crvena paprika ljuta
brašno
lovorov list
sol, papar

Priprema

Posolite i popaprite šnicle, zatim ih s jedne strane lagano uvaljajte u brašno.

masnoću na tavi i ispecite šnicle dok ne porumene, potom ih izvadite sa strane. Na istoj masnoći dodajte sitnu sjeckanu kapulu, kratko je pirjajte uz dodatak malo vode dok ne omekša, zatim je izblendajte u glatku smjesu.

Blendanu kapulu vratite u posudu sa šniclama, dodajte slatku i ljutu crvenu papriku, lovorov list te po potrebi još malo soli i papra. Pokrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 1 sat, dok meso ne omekša, a umak se lijepo poveže.

@tatjanasasica Lovačke šnicle u savršenom sosu Sastojci: • 1 kg svinjskog vrata • sol, papar • crvena paprika (slatka i ljuta) • 1 veća glavica luka • brašno • lovorov list Priprema: 1. Šnicle posoliti, popapriti i s jedne strane uvaljati u brašno. 2. Ispeći ih na tavi dok ne porumene, pa izvaditi van. 3. Na istoj masnoći izdinstati sitno sjeckani luk, dodati malo vode i sve izblendati. 4. Blendani luk vratiti u posudu sa šniclama. 5. Dodati papriku, lovorov list i ostale začine po želji. 6. Peći u pećnici na 180 °C oko 1 sat. Posluživanje: Savršeno paše uz krumpir pire, palentu, rižu ili tjesteninu. #lovackesnicle #snicle #rucak #balkan #fyp ♬ Krčma u planini - Nedeljko Bilkić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 12:39