StoryEditorOCM
Slanotop recept

Slana pita od sira koja je sve zaludjela: Antonia je radi kao od šale, a evo što koristi za sočnost i punoću okusa

Piše T. S. M.
20. veljače 2025. - 17:28

Ako je i vama zahlađenje raspirilo apetit, nudimo vam prijedlog koji bi vam mogao baš lijepo sjesti. Pita od sira i to slana.

Pripremite li je po receptu koji smo dobili od Antonije Jagodić koju pratimo na Instagramu, dobit ćete pravu malu bombu gurmanskog užitka..

U svojoj objavi Antonia je navela da je ova sirnica zaludjela Internet, a kad pogledate video koji je priložila uvjerit ćete se da ne pretjeruje.

Slojevi hrskavog vučenog tijesta isprepliću se s nadjevom od sira kojem poseban gušt daje sir. Ha? Kako? Mislimo na ribani sir, koji se dodaje svježem, kako bi nadjev imao neodoljivu punoću okusa.

image
Privatni album

"Pronašla sam jednostavan recept za koji kažu da je zaludio internet. Nisam nikad sirnicu radila na ovaj način i mogu vam reći da je ispala savršeno, ovako ću ju uvijek praviti", poručila je.

Pita od sira/Sirnica

Sastojci:

500 g kora za pitu
250 g svježeg sira
250 g ribanog sira
250 ml mlijeka
250 ml mineralne vode
150 ml ulja
1 žlica soli
3 jaja 

Priprema:

Kore narezati na trakice.

Pomiješati jaja, mlijeko, mineralnu vodu, ulje i sol.

Naulljiti kalup, složiti pola nasjeckanih kora, preliti s pola mješavine, staviti svježi sir i zatim naribani sir po želji, druga polovina kora i završimo ostatkom preljeva.

Peći na 180 stupnjeva Celzija 40-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 19:17