StoryEditorOCM
Slanopravilan odabir

Sočni odresci u toću za koje će svi misliti da ste ih satima kuhali: evo u čemu je caka i što im dodati za vrhunski okus

Piše P. M.
4. studenog 2025. - 14:57

Znate li po čemu možete prepoznati dobrog kuhara ili kuharicu? Priprema jela koja su ne samo ukusna, nego brza i jednostavna, idealna za svaki dan, ali opći dojam je kao da su u kuhanje utrošeni sati i sati truda.

Jedno od takvih jela su mekani i sočni šniceli u toču, uz koje kao prilog možete birati ono što imate pri ruci, od lešo povrća do pire krumpira ili salata od svježih, sezonskih sastojaka. 

Ipak, puno važniji od izbora priloga je izbor mesa, a za ovo jelo najbolje je uzeti svjež i kvalitetan komad junetine od buta, po mogućnosti "ruže".

image
Kulinarni Studio Bauer Media/imagefood Bm/profimedia/Kulinarni Studio Bauer Media/imagefood Bm/profimedia

Ako kupujete u trgovini ili kod mesara, pitajte kada je meso stavljeno na prodaju i birajte komade koji su svježi i pravilno rashlađeni.

Evo vam još jedan mali savjet: pospite meso s malo muškatnog oraščića, jer taj začin savršeno im nadopunjuje i naglašava okus.

Pripremite li odreske na opisani način, svi će vas pitati recept.

Junetina u umaku od luka

Sastojci:

700 g junećeg buta 
3 glavice luka
3 režnja češnjaka
prstohvat muškatnog oraščića
svježi peršin
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Junetinu narežite na odreske, lagano ih istucite batom za meso i začinite solju i paprom.

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu popržite nasjeckani luk. Nakon što omekša, dodajte češnjak.

Kad češnjak omekša, stavite odreske u tavu i zapecite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Smanjite vatru, pospite muškatnim oraščićem i poklopite tavu.

Pirjajte meso na laganoj vatri dok meso ne postane mekano, po potrebi dodajte malo vode. Pred posluživanje pospite svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 23:46