StoryEditorOCM
Slanoisprobajte

Talijanski restani krumpir puno je bolji, brže je gotov i ukusniji je nego klasični! Tajna je u ovom koraku pripreme...

Piše T. S. M.
15. listopada 2024. - 20:10

Restani krumpir jedan je od najomiljenijih priloga na našim prostorima i jedno od onih jela zbog kojih se veselimo hladnijem dijelu godine - dok nam ljeti baš i ne prija jer je poprilično kaloričan, restani je krumpir kao stvoren za jesenske i zimske jelovnike. Jelo koje svi obožavamo po svemu sudeći dolazi iz austrougarske kuhinje, no osim u Austriji, Njemačkoj i na našim prostorima priprema se, s manjim ili većim razlikama, i u Češkoj, Poljskoj pa čak i u Italiji. Doduše, ovo s Talijanima treba uzeti u malo širem smislu, jer način na koji oni pripremaju nešto što bismo mogli nazvati restanim krumpirom od klasičnog se recepta razlikuje po jednoj ključnoj razlici...

No što je uopće restani krumpir? Sudeći po nazivu, krumpir preostao od prethodnog obroka pa pripremljen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 02:02