Na našim prostorima riža na mlijeku označava slatko jelo od riže i mlijeka s čokoladom ili cimetom kao dodatkom, no u Italiji ima sasvim drugo značenje. Kod njih je riža na mlijeku zapravo nešto poput rižota s puno mlijeka, ali i puno sira i to pikantnog. Ovo jelo je kao stvoreno za one koji vole kremasto i drago im je kad im se spiza topi u ustima, ali ne žele biti zakinuti za okus. Zgodno je u situacijama kad vam se žuri, jer može biti gotovo već za 15-20 minuta, ovisno o vrsti riže.
Najbolje ga je pripremati s rižom sorte carnaroli, no poslužit će i druge sorte srednje dugog zrna s puno škroba zbog kojeg jelo postaje fino ljepljivo.
Kako bi jelo bilo osobito fino i kremasto, savjetuje se koristiti posebnu vrstu mozzarelle, fiordilatte. Ta se vrsta omiljenog sira, umje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....