Jede vam se pizza, a ne da vam se puno gnjaviti s tijestom? Vrć sama pomisao na to da ga treba umijesiti pa čekati da se digne, a zatim ga rastegnuti, dok se ono tvrdoglavo opire, dovoljna vam je da zaboravite na pizzu i napravite sendvič, jel‘ tako? Ma nemojte tako. I vi je možete napraviti i to bez truda i čekanja. Dobro, morat ćete čekati da se ispeče, ali to je to.
O čemu se radi? Jeste li ikad čuli za tekuću pizzu? Ovakva se pizza priprema za samo pet minuta i odmah je spremna za pećnicu. Tajna je u tome što je tijesto za ovu pizzu jako, jako mekano, gotovo tekuće, zbog čega je konačan rezultat mekan poput oblaka. Ne morate nam vjerobvati na riječ, samo pogledajte video koji slijedi u nastavku, no najprije evo vam recept. Sigurni smo da ćete ga sačuvati ako ga isprobate.
‘Tekuća‘ pizza
Sastojci:
250 g brašna tipa 00
250 g vode sobne temperature
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
8 g instant kvasaca
Priprema:
Pomiješajte vodu, šećer, sol i ulje pa im dodajte jedan dio brašna te sve izmiješajte žlicom, nema potreba za miksanjem. Čim se smjesa ujednačila, dodajte ostatak brašna i izmiješajte, a na kraju dodajte i kvasac pa završite s miješanjem.
Kalup promjera 26 do 286 centimetara nauljite pa u njega ulijte tijesto i poravnajte ga žlicom. Na tijesto potom nanesite umak i nadjev po želji, ali nemojte još dodati sir. Zapecite u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva nekih 15 do 20 minuta, zatim dodajte sir pa pecite još 10-ak minuta, dok se sir ne rastopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....