StoryEditorOCM
Slanoza prste polizat

Teletina iz pećnice mekša od one ispod peke: Ana ima odličan recept za jelo s malo kalorija i puno okusa. Pogledajte!

Piše T. S. M.
13. veljače 2025. - 12:30

Za teletinu mnogi kažu da je to jelo s kojim nema greške, jer uvijek će ispasti dobro i bit će mekana, no oni kojima manjka vještinhe ili su jednostavno imali manje sreće znaju da čak i teletina može biti tvrda i žilava. Sad ćemo vam otkriti kako će vam biti mekana i sočna, ma sočnija čak i od one ispod peke. Upalite pećnicu...

I pripremite teću. Zašto teću? Zato što ćete kuhati varivo iz pećnice, vrlo ukusno jelo na žlicu koje se priprema od teleće plećke i puno povrća. Ana koju pratimo na Instagramu Vitafit By Ana Adria otkrila nam je kako se priprema i objasnila da je ovo vrlo lagano, fit jelo jer po porciji ima 41 gram proteina, 36 grama ugljikohidrata i 23 grama masti te oko 500 kalorija.

Varivo iz pećnice

Sastojci:

1 kg teleće plećke
3 češnja češnjaka
1 velika glavica luka
40 g maslinovog ulja
150 ml crnog vina
30 g koncentrata rajčice
 ½ čajne žličice suhog ružmarina
1 čajna žličica suhog timijana
1 lovorov list
500 ml goveđeg temeljca + 3 dl za rezervu
250 g mrkve
700 g krumpira
200 g graška
150 g kremastog sira
peršin za posipanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

U velikom loncu ili posudi od lijevanog željeza zagrijte dvije žlice maslinovog ulja na srednjoj vatri. Na nekoliko tura popržite teletinu, otprilike 8 minuta, dok ne dobije lijepu smeđu boju. Između tura dodajte još ulja po potrebi. Tijekom prženja meso začinite solju i paprom.

Poprženo meso izvadite i privremeno stavite na stranu.

U istoj posudi pržite luk oko 5 minuta, a zatim dodajte češnjak i pržite još minutu. Umiješajte koncentrat rajčice i kuhajte dodatne 2 minute. Dodajte crno vino i kuhačom ostružite sve zapečene dijelove s dna posude. Pustite da tekućina zavrije i kuhajte na laganoj vatri 1-2 minute. Dodajte suhi ružmarin, timijan, lovorov list i goveđi temeljac.

Lonac stavite u pećnicu na jedan sat. Nakon jednog sata dodajte krumpir i mrkvu. Po potrebi dodajte još malo temeljca, pa vratite lonac u pećnicu na još 1,5 sat.

Izvadite lonac iz pećnice, dodajte zamrznuti grašak i vratite ga u pećnicu na nekoliko minuta.

Jelo ukrasite kremastim sirom i svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 20:28