Kombinacija sočne piletine, slatkaste butternut tikve i krumpira idealna je u ovim hladnijim danima kada posežemo za jelima koja griju i kuću i promrzlo tijelo. Još je bolje ako pritom razvesele nepce!
Imamo recept za izuzetno ukusan ručak kojeg možete pripremiti u jednoj posudi, a stići ćete to obaviti i radnim danom.
Najbolje od svega? Pećnica odradi najveći dio posla, a vi za manje od pola sata dobijete tanjur pun boja, mirisa i jesenskog bogatstva koje će oduševiti cijelu obitelj, pogotovo za ovih hladnih, jesenskih dana.
Pečena piletina s jesenskim povrćem
Sastojci
1,5 kg piletine
500 g butternut tikve
500 g malih krumpira
3 žlice maslinova ulja
2 žličice slatke paprike
2 žličice mljevenog korijandra
1 žličica sušenog peršina
1 list lovora
1 žličica majčine dušice
naribana korica 1 velikog limuna
žličica soli, papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C. Osušite komade piletine, stavite ih u veliku zdjelu, prelijte s 2 žlice maslinova ulja i dobro promiješajte.
U manjoj zdjeli pomiješajte slatku papriku, korijandar, peršin, lovor i majčinu dušicu te limunovu koricu. Odvojite žlicu mješavine za povrće, a ostatak dodajte piletini. Ubacite sol i crni papar te sve dobro promiješajte. Složite piletinu kožom prema gore na jednu polovicu velikog lima za pečenje.
U istu zdjelu stavite batat tikvu i krumpire. Dodajte preostalu žlicu ulja, posolite i popaprite te promiješajte. Ubacite odvojenu mješavinu začina i ponovno promiješajte. Složite povrće na drugu polovicu lima. Pecite oko 25 minuta, dok piletina i povrće ne budu potpuno pečeni. Poslužite odmah, najbolje na zagrijanom pladnju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....