StoryEditorOCM
Slanoza cijelu obitelj

Za ovakvu pečenu piletinu ne morate čekati vikend! Evo kako ćete bez puno truda dobiti savršen ručak iz jedne posude

Piše P. M.
28. studenog 2025. - 12:33

Kombinacija sočne piletine, slatkaste butternut tikve i krumpira idealna je u ovim hladnijim danima kada posežemo za jelima koja griju i kuću i promrzlo tijelo. Još je bolje ako pritom razvesele nepce!

Imamo recept za izuzetno ukusan ručak kojeg možete pripremiti u jednoj posudi, a stići ćete to obaviti i radnim danom.

Najbolje od svega? Pećnica odradi najveći dio posla, a vi za manje od pola sata dobijete tanjur pun boja, mirisa i jesenskog bogatstva koje će oduševiti cijelu obitelj, pogotovo za ovih hladnih, jesenskih dana.

image
Shutterstock

Pečena piletina s jesenskim povrćem

Sastojci

1,5 kg piletine
500 g butternut tikve
500 g malih krumpira
3 žlice maslinova ulja
2 žličice slatke paprike
2 žličice mljevenog korijandra
1 žličica sušenog peršina
1 list lovora
1 žličica majčine dušice
naribana korica 1 velikog limuna
žličica soli, papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. Osušite komade piletine, stavite ih u veliku zdjelu, prelijte s 2 žlice maslinova ulja i dobro promiješajte.

U manjoj zdjeli pomiješajte slatku papriku, korijandar, peršin, lovor i majčinu dušicu te limunovu koricu. Odvojite žlicu mješavine za povrće, a ostatak dodajte piletini. Ubacite sol i crni papar te sve dobro promiješajte. Složite piletinu kožom prema gore na jednu polovicu velikog lima za pečenje.

U istu zdjelu stavite batat tikvu i krumpire. Dodajte preostalu žlicu ulja, posolite i popaprite te promiješajte. Ubacite odvojenu mješavinu začina i ponovno promiješajte. Složite povrće na drugu polovicu lima. Pecite oko 25 minuta, dok piletina i povrće ne budu potpuno pečeni. Poslužite odmah, najbolje na zagrijanom pladnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 08:37