StoryEditorOCM
Slanomažite i guštajte

Zaboravite ajvar, ovo je još bolje! Ispecite paprike i dodajte im ovaj sastojak, dobit ćete namaz za past u nesvijest

Piše T. S. M.
23. rujna 2025. - 07:05

Što napraviti s pečenim paprikama? Ajvar? Može, zašto ne, ali tko će se s tim gnjaviti? Nudimo vam bržu soluciju koja vas neće iznevjeriti okusom, a ima samo jedan nedostatak: ne možete ju sačuvati za zimnicu. No to i nije neki problem, jer toliko je dobra da ćete ju smazati kroz dva-tri dana, a toliko se bez problema može očuvati u hladnjaku.

image
Diana Miller/Connect Images Via Afp

Namaz poslužite uz svježi kruh, prepečene kriške bageta ili povrtne štapiće. Namaz od pečenih paprika i sira možete poslužiti i kao prilog uz pečenu ribu ili meso.

Namaz od pečenih paprika i feta sira

Sastojci

400 g pečenih paprika
200 g feta sira
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica limunova soka
prstohvat čilija
sol, papar

Priprema

Pečene paprike ogulite, očistite od sjemenki, narežite na komade i stavite u blender. Dodajte sir, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Po želji dodajte malo čilija za pikantniji okus, a zatim probajte i začinite solju i paprom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 11:23