Što napraviti s pečenim paprikama? Ajvar? Može, zašto ne, ali tko će se s tim gnjaviti? Nudimo vam bržu soluciju koja vas neće iznevjeriti okusom, a ima samo jedan nedostatak: ne možete ju sačuvati za zimnicu. No to i nije neki problem, jer toliko je dobra da ćete ju smazati kroz dva-tri dana, a toliko se bez problema može očuvati u hladnjaku.
Namaz poslužite uz svježi kruh, prepečene kriške bageta ili povrtne štapiće. Namaz od pečenih paprika i sira možete poslužiti i kao prilog uz pečenu ribu ili meso.
Namaz od pečenih paprika i feta sira
Sastojci
400 g pečenih paprika
200 g feta sira
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica limunova soka
prstohvat čilija
sol, papar
Priprema
Pečene paprike ogulite, očistite od sjemenki, narežite na komade i stavite u blender. Dodajte sir, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Po želji dodajte malo čilija za pikantniji okus, a zatim probajte i začinite solju i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....