Ljeto je mnogima u znaku knedli, no nekima se s njima jednpstavno ne da zafrkavati. Te oguli krumpir, te ga skuhaj, te ga ispasiraj, te oblikuj knedle... takvima ovo zvuči kao recept za - torturu. Srećom, netko se dosjetio jednostavnijem načinu spajanja sočnih ljetnih plodova s tijestom, a slatka divota koja je rezultat neće razočarati ni najveće ljubitelje klasičnih knedli.
Sve što treba napraviti je omotati voće, u ovom alučaju marelice, lisnatim tijestom. Recept nam je otkrila Vlasta Vizjak koju pratimo na Instagramu Vlastina kuhinja.
Knedle od lisnatog tijesta
Sastojci
1 rolat pravokutnog lisnatog tijesta
6 marelica
6 amareti keksa
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Prepolovite marelice i izvadite koštice.
U svaku šupljinu stavite jedan keks, zatim spojite polovice i pritisnite da se zalijepe.
Lisnato tijesto razrežite na 6 jednakih pravokutnika.
Zamotajte svaku marelicu u komad tijesta i dobro zatvorite rubove kako biste oblikovali kuglu.
Poređajte na lim obložen papirom za pečenje i površinu svakog paketića lagano izbodite vilicom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (ventilacija) oko 10 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Pospite šećerom u prahu dok su još tople.
Poslužite tople ili mlake, uz kuglicu sladoleda od vanilije i preliv od marelice po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....