StoryEditorOCM
Slatkoposlužite uz sladoled

Bolje od knedli, a gotovo za čas! Evo kako se priprema predivna ljetna slastica s marelicama i sastojkom iznenađenja

Piše T. S. M.
27. srpnja 2025. - 08:15

Ljeto je mnogima u znaku knedli, no nekima se s njima jednpstavno ne da zafrkavati. Te oguli krumpir, te ga skuhaj, te ga ispasiraj, te oblikuj knedle... takvima ovo zvuči kao recept za  - torturu. Srećom, netko se dosjetio jednostavnijem načinu spajanja sočnih ljetnih plodova s tijestom, a slatka divota koja je rezultat neće razočarati ni najveće ljubitelje klasičnih knedli.

Sve što treba napraviti je omotati voće, u ovom alučaju marelice, lisnatim tijestom. Recept nam je otkrila Vlasta Vizjak koju pratimo na Instagramu Vlastina kuhinja.

image
Privatni album

Knedle od lisnatog tijesta

Sastojci

1 rolat pravokutnog lisnatog tijesta

6 marelica

6 amareti keksa

šećer u prahu za posipanje

Priprema

Prepolovite marelice i izvadite koštice.

U svaku šupljinu stavite jedan keks, zatim spojite polovice i pritisnite da se zalijepe.

Lisnato tijesto razrežite na 6 jednakih pravokutnika.

Zamotajte svaku marelicu u komad tijesta i dobro zatvorite rubove kako biste oblikovali kuglu.

Poređajte na lim obložen papirom za pečenje i površinu svakog paketića lagano izbodite vilicom.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C (ventilacija) oko 10 minuta, dok tijesto ne porumeni.

Pospite šećerom u prahu dok su još tople.

Poslužite tople ili mlake, uz kuglicu sladoleda od vanilije i preliv od marelice po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 03:20