Nikad dosta božićnih keksića. Ovaj put nam dolaze u zelenoj varijanti i to zato što im je jedan od glavnih sastojaka namaz od pistacija. Recept nam je dala naša popularna food blogerica Bruna Vučak, vlasnica jako posjećenog Instagram profila @yumyumparadise.
Odlična je stvar da se keksići rade od samo tri sastojka, a jedan od njih je namaz od pistacija, koji možete naći u svim bolje opskrbljenim trgovinama. Ne zaboravite pritom da je pistacija jako kvalitetna namirnica, nutritivno bogata, blagog ali prepoznatljivog okusa, a sadrži zdrave masnoće i proteine. Iako je pistacija skuplja od većine orašastih plodova, za Božić si ipak možemo dati oduška.
Ako želite poseban dojam, keksiće na kraju pospite mrvljenim pistacijama (neslanima, naravno).
PIstacija keksi
Sastojci
200 g namaza od pistacija
150 g glatkog brašna
1 jaje
Priprema
Namaz od pistacija i jaje pomiješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu, zatim dodajte brašno i rukama oblikujte mekano tijesto. Smjesu dijelite na komade od približno 20 grama i od svakog oblikujte kuglicu.
Kuglice slažite na lim obložen papirom za pečenje i svaku odmah lagano udubite vrhom kuhače. Pecite 8 minuta na 180 stupnjeva, a po potrebi još malo popravite udubljenja dok su keksi topli. Kada se potpuno ohlade, punite ih dodatnim namazom od pistacija, otprilike 150 grama, ili džemom po želji, primjerice džemom od malina. Na kraju pospite mrvljenim pistacijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....