Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Silvia Kukret. U utrku za vrijednim nagradama Silvia se upustila receptom za brzi desert u čaši koji njeni ukućani, kako nam je povjerila, najviše vole.
Za njegovu se pripremu koristi topfen, poznat i kao quark - riječ je o vrsti kremastog svježeg sira koji možete pronaći u bolje opremljenim trgovinama.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Kremasti desert u čaši
Sastojci:
500g topfena
200 g slatkog vrhnja
50 g šećera
2 vanilin šećera
400 g smrznutih malina
Rafaello
Priprema:
Izmiksajte topfen sa šećerom i vanilin šećerom.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa ga umiješajte u kremu. Rafaelo narežite na komadiće i dodajte u kremu.
U čaše najprije stavite smrznute maline pa kremu pa opet maline pa kremu, dok ne napunite čašu. Dekorirajte s malinama i Rafaellom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....