StoryEditorOCM
Slatkobiramo najbolji recept

Brzi kremasti desert u čaši priprema se lako, a nestaje u trenu: evo kako Silvia radi desert koji obožavaju njeni ukućani

Piše T. S. M.
27. ožujka 2025. - 16:25

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Silvia Kukret. U utrku za vrijednim nagradama Silvia se upustila receptom za brzi desert u čaši koji njeni ukućani, kako nam je povjerila, najviše vole.

Za njegovu se pripremu koristi topfen, poznat i kao quark - riječ je o vrsti kremastog svježeg sira koji možete pronaći u bolje opremljenim trgovinama. 

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

image
Privatni album

Kremasti desert u čaši

Sastojci:

500g topfena
200 g slatkog vrhnja
50 g šećera
2 vanilin šećera
400 g smrznutih malina
Rafaello

Priprema:

Izmiksajte topfen sa šećerom i vanilin šećerom.

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa ga umiješajte u kremu. Rafaelo narežite na komadiće i dodajte u kremu.

U čaše najprije stavite smrznute maline pa kremu pa opet maline pa kremu, dok ne napunite čašu. Dekorirajte s malinama i Rafaellom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 10:42