StoryEditorOCM
Slatkokremasto i slasno

Cheesecake s dvije kreme po receptu koji nam je otkrila Dalmatinka zaljubljena u izradu slastica prava je bomba od torte

Piše T. S. M.
3. svibnja 2025. - 15:45

Znate li što je bolje od cheesecakea? Cheesecake s  dvije kreme! Dobili smo odličan recept za upravo takvu tortu od sira, prva je krema klasična krema za cheesecake, a druga je krma osvježavajuća mješavina grčkog jogurta i krem sira.

Recept zapravo jako podsjeća na recept za klasičnu tortu od sira u njujorškom stilu, s bitnom razlikom što je gornji sloj poprilično deblji nego kod New York style cheesecakea.

Reept nam je otkrila Nina Bedrica koju možete pratiti na Instagramu ako volite dobre i provjerene recepte za slastice. Nina je svoj cheesecake još ukrasila sjeckanim pistacijama, a kako ga je napravila možete pogledati u videu koji slijedi iza recepta.

image
Privatni album

Cheesecake s dvije kreme

Sastojci:

Podloga:

200 g petit keksa
100 g maslaca
2 žlice šećera

Žuta krema:

500 g krem sira (može i obični svježi)
2 jaja
50 g šećera
2 vanilin šećera
sok 1 limuna

Bijela krema:

450 g grčkog jogurta (može i kiselo vrhnje)
70 g krem sira
4 žlice šećera
1 vanilin šećer

Priprema:

Mljevene kekse pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem, lagano utisnite u kalup i zapecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C, 5 minuta.

Pjenasto umutite sir, pa dodajte ostale sastojke i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete finu kremu. Izlijte na zapečenu podlogu i pecite 30 minuta na 170 °C.

Izmiksajte sve sastojke za bijelu kremu pa ih izlijte na ispečenu žutu kremu i vratite u ugašenu i zatvorenu pećnicu na 10 minuta.

Zatim izvadite tortu iz pećnice, a kad se ohladi na sobnu temperaturu spremite je u hladnjak da se dobro ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 19:42