Znate li što je bolje od cheesecakea? Cheesecake s dvije kreme! Dobili smo odličan recept za upravo takvu tortu od sira, prva je krema klasična krema za cheesecake, a druga je krma osvježavajuća mješavina grčkog jogurta i krem sira.
Recept zapravo jako podsjeća na recept za klasičnu tortu od sira u njujorškom stilu, s bitnom razlikom što je gornji sloj poprilično deblji nego kod New York style cheesecakea.
Reept nam je otkrila Nina Bedrica koju možete pratiti na Instagramu ako volite dobre i provjerene recepte za slastice. Nina je svoj cheesecake još ukrasila sjeckanim pistacijama, a kako ga je napravila možete pogledati u videu koji slijedi iza recepta.
Cheesecake s dvije kreme
Sastojci:
Podloga:
200 g petit keksa
100 g maslaca
2 žlice šećera
Žuta krema:
500 g krem sira (može i obični svježi)
2 jaja
50 g šećera
2 vanilin šećera
sok 1 limuna
Bijela krema:
450 g grčkog jogurta (može i kiselo vrhnje)
70 g krem sira
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
Priprema:
Mljevene kekse pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem, lagano utisnite u kalup i zapecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C, 5 minuta.
Pjenasto umutite sir, pa dodajte ostale sastojke i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete finu kremu. Izlijte na zapečenu podlogu i pecite 30 minuta na 170 °C.
Izmiksajte sve sastojke za bijelu kremu pa ih izlijte na ispečenu žutu kremu i vratite u ugašenu i zatvorenu pećnicu na 10 minuta.
Zatim izvadite tortu iz pećnice, a kad se ohladi na sobnu temperaturu spremite je u hladnjak da se dobro ohladi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....