Splitska influenserica Valentina Jurin majka je dvoje slatkih mališana, zaljubljenica u modu i estetiku, a trenutke iz svakodnevnog obiteljskog života redovito dijeli na svom Instagram profilu koji prate tisuće pratitelja. Među mnoštvom zbilja predivnih trenutaka posebno se veselimo njenim slatkim receptima jer znamo da će to biti pun pogodak. Osim što se radi o omiljenim desertima koje nije teško pripremiti oduševi nas i kombinacija okusa, a kad smo vidjeli ovaj kolač sa smokvama znali smo da je to sljedeće što ćemo peći!
Kako sama Valentina kaže, kad krenu smokve kraj ljeta je blizu, zato treba iskoristiti ove posljednje trenutke za uživanje u omiljenom voću.
Brzi desert sa smokvama
Sastojci
170 g bademovog brašna
80 g meda
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
8-10 svježih smokvi
2 jaja
2 žlice svježeg limunovog soka
1 ½ žličica praška za pecivo
korica limuna
prstohvat soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Umutite jaja, maslinovo ulje, med, limunov sok, limunovu koricu i prstohvat soli. Dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo, miješajte dok se ne sjedini. U pripremljenu posudu izlijte tijesto, a na vrhu poredajte kriške smokvi. Pecite oko 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....