StoryEditorOCM
SlatkoZA SKORI KRAJ LJETA

Desert bez brašna i dodanog šećera sa smokvama u glavnoj ulozi: Šibenčanka sa splitskom adresom otkrila nam je recept

Piše K. V.
10. rujna 2025. - 19:04

Splitska influenserica Valentina Jurin majka je dvoje slatkih mališana, zaljubljenica u modu i estetiku, a trenutke iz svakodnevnog obiteljskog života redovito dijeli na svom Instagram profilu koji prate tisuće pratitelja. Među mnoštvom zbilja predivnih trenutaka posebno se veselimo njenim slatkim receptima jer znamo da će to biti pun pogodak. Osim što se radi o omiljenim desertima koje nije teško pripremiti oduševi nas i kombinacija okusa, a kad smo vidjeli ovaj kolač sa smokvama znali smo da je to sljedeće što ćemo peći!

Kako sama Valentina kaže, kad krenu smokve kraj ljeta je blizu, zato treba iskoristiti ove posljednje trenutke za uživanje u omiljenom voću.

Brzi desert sa smokvama

Sastojci

170 g bademovog brašna
80 g meda
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
8-10 svježih smokvi
2 jaja
2 žlice svježeg limunovog soka
1 ½ žličica praška za pecivo
korica limuna
prstohvat soli

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Umutite jaja, maslinovo ulje, med, limunov sok, limunovu koricu i prstohvat soli. Dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo, miješajte dok se ne sjedini. U pripremljenu posudu izlijte tijesto, a na vrhu poredajte kriške smokvi. Pecite oko 30 minuta.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 09:11