Domaći džem od šljiva po okusu je puno ispred bilo kojeg kupovnog, no veliki problem pripreme domaćeg džema je dugotrajno kuhanje, koje u voću uništava upravo ono najvrjednije. Da ne spominjemo koliko je ubitačno dosadno i koliko išporka kuhinju.
Srećom, postoje recepti za džem koji uobičajenu praksu iz temelja mijenjaju. O jednom drugačijem načinu pripreme džema od šljiva baš smo vam nedavno pisali, ovdje se možete prisjetiti, a sad ćemo vam otkriti još jedan recept.
Dolazi nam iz Grčke, a posebnost mu je u tome što prediviđa znatno kraće vrijeme kuhanja voća, omogućujući tako da se u njemu sačuva puno što više vitamina koji bi se inače uništili.
Tajna je u tome što najprije treba skuhati sirup od šećera i vode, čime se termička obrada voća skraćuje barem ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....