StoryEditorOCM
Slatkoza bonkuloviće

Glatki domaći džem od smokava prava je delikatesa: priprema se lako, a savršen je uz sir i suhomesnate specijalitete

Piše T. S. M.
15. kolovoza 2024. - 12:23

U sezoni smokava nemojte propustiti priliku za napraviti domaći džem. Niti jednu minutu truda nećete žaliti, jer ovaj ćete delikatesni džem moći jesti uz kruh i peciva, ali njime ćete, također, moći obogatiti slastice, kao i hladne plate sa sirom i suhomesnatim delikatesama.

Ako se smatrate bonkulovićem, ovo je džem kojeg biste morali imati pri ruci.

Donosimo vam recept s kojim ćete dobiti dovoljno džema za napuniti dvije staklenke od 250 g.

Džem od smokava

Sastojci:

600 g očišćenih smokava (bez kore)
180-220 g šećera 
1 limun i pol (kora + sok)
1 vanilin šećer

Priprema:

Ogulite smokve, stavite ih u zdjelu s limunovim sokom i limunovom koricom narezanom na trakice, šećerom i vanilin šećerom. Dobro promiješajte pa smjesu pokrijte prozirnom folij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:55