StoryEditorOCM
Slatkobezglutenski užitak

Imate viška čokoladnih jaja, zečića i sličnih uskrsnih slatkiša? Pretvorite ih u tortu, trebaju vam još samo dva sastojka

Piše T. S. M.
24. travnja 2025. - 07:05

Imate li viška čokolade od uskrsnih jaja, zečića i sličnih slatkarija, iskoristite ih na najbolji mogući način: pretvorite ih u tortu. Trebat će vam još samo dva sastojka i dobit ćete finu, sočnu tortu kojoj je dodatni plus to što ne sadrži gluten.

Prije nego smjesu za tortu izlijete u kalup, kušajte je - ako vam ne bude dovoljno slatka, dodajte joj malo meda ili šećera. 

Koristite uži kalup za tortu kako bi bila lijepo visoka, što je važno za sočnost.

Ako je vaš kalup nešto širi od 16 cm (za takav su predviđene navedene količine), pripazite na temperaturu i vrijeme pečenja: smanjite ju na najviše 170 stupnjeva Celzija i već nakon 25 minuta provjerite je li gotova. 

Na dno pećnice stavite lim s vodom kako bi torta bila posebno mekana.

Čokoladna torta od ricotte

Sastojci

250 g ricotte
200 g čokolade
4 jaja

Priprema:

Otopite čokoladu na pari pa je pomiješajte s ricottom. Dodajte jaja pa miksajte sastojke dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu.

Ulijte je u kalup i pecite na 180 °C oko 30–35 minuta.

Ako želite, dekorirajte tortu šlagom i pospite je čokoladnim strugotinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 21:37