Jabuke doživljavamo kao jesensko voće, no to je pogrešno! Itekako postoje ljetne jabuka koje upravo dozrijevaju. Ako ih imate dostupne, evo vrlo privlačan kolač, odnosno torta, u kojem ih možete iskoristiti. Jednostavno se napravi, priprema traje 10-ak minuta, a sve je lijepo prikazanu u videu kojeg vam donosimo u nastavku.
Isprobajte recept i cijela će vam kuća neodoljivo zamirisati.
Tornado torta s krem sirom i jabukom
Sastojci:
Tijesto
4 jaja
1 prstohvat soli
180 g šećera
80 ml suncokretova ulja
90 g jogurta
naribana korica 1 limuna
280 g glatkog brašna
10 g praška za pecivo
Krema
500 g krem sira
2 žličice ekstrakta vanilije
100 g šećera
2 žlice gustina (oko 45 g)
Nadjev
1 jabuka
Završno
1 žličica šećera u prahu
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
U većoj zdjeli izmiksajte jaja, sol i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte ulje, jogurt i naribanu limunovu koricu pa sve kratko izmiješajte. Umiješajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Za kremu u lončiću pomiješajte krem sir, ekstrakt vanilije, šećer i gustin. Kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Kad je krema gotova, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Jabuku ogulite, očistite i narežite na tanke ploške.
U pripremljeni kalup ulijte polovicu smjese za biskvit. Rasporedite jabuke, zatim polovicu kreme. Preko toga dodajte ostatak tijesta. Ostatak kreme stavite u slastičarsku vrećicu i pomoću nje oblikujte spiralni uzorak po površini torte, čime se dobiva efekt "tornada".
Pecite 45–50 minuta, dok površina ne poprimi zlatno-smeđu boju, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Ohladite prije posluživanja, a po želji pospite šećerom u prahu.
.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....