Bake su vrlo dobro znale što valja pa su domaćim, sezonskim i friškim sastojcima uvijek davale prednost. Oslonite se na bakinu mudrost pa pripremite kolač kao stvoren za drugu polovicu kolovoza i najavljeno dugo očekivano osvježenje. Sastojci su mu u skladu s navedenim - friški, sezonski i, ako imate sreće, domaći - pa spaja mlade jabuke i sočne, zrele šljive.
Još ga boljim čini dodatak maka i cimeta, a za očaravajuću sočnost u tijesto treba dodati malo mineralne vode i kiselog vrhnja.
Sve u svemu, riječ je o spoju okusa koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, a tek kad vam cijela kuća zamiriše... Dodajo još samo da se priprema kao od šale. Bit ćete brzo gotovi s poslom, a onda samo gtrebate sjesti i pričekati nekih pola sata da se kolač ispeče.
Sočni kolač sa šlj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....