Ako vas je uhvatila želja za slatkim, umjesto da se predate uživanju u nezdravim, umjetnim slatkarijama, ispecite kolač po receptu koji nam je poslala Sandra Suhor Galiot, koju pratimo na Instagramu. Sandra ima stvarno dobar recept za slasticu punu okusa Dalmacije - domaćih naranača i bajama.
Ono što nam se također jako sviđa je činjenica da u kolač ne treba dodati ni maslac ni ulje, da bi bio sočan i ukusan sasvim je dovoljna masnoća koju prirpdno sadrže bademi. Tajna je u tome što se za pripremu koriste cijele naranče - nee samo korica ili samo kok, u ovom se slučaju naranče koriste u potpunosti. Upravo zbog toga preporučljivo je da budu domaće i neprskane.
Kolač s bademima i cijelim narančama
Sastojci:
3 srednje naranče
2 jaja
120 g šećera (može i smeđi)
250 g mljevenih badema
50 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
prstohvat soli
Priprema:
Skuhajte naranče u kori, ohladite ih, pa ih izmiksajte u pire. Pazite da uklonite koštice iz naranči. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od naranči, a zatim postupno sjedinite sa suhim sastojcima.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 45 minuta.
Za još bolji okus, karamelizirajte listiće badema (50 g badema, 50 g šećera i oko žličicu vode) te ih stavite na smjesu prije pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....