Ako ste se zaželjeli pravih, starinskih kolača, kraj ljeta i početak jeseni kao stvoreni su da vam utaže želju - u sezoni jabuka, krušaka i šljiva materijala za izradu kolača nalik na bakine je više nego dovoljno. Nedavno smo vam otkrili kako ispeći pitu s kruškama, a to uopće nije bila neka obična pita (o čemu je riječ podsjetite se ovdje), dok je danas na redu pita sa šljivama i opet je riječ o neobičnom receptu.
Ako ste ikad čuli za lijenu pitu ili ju čak ispekli, onda vam je sve jasno. Vama ostalima, koji se s tom vrstom kolača još nisu upoznali, poručit ćemo samo da je ovo kolač kao stvoren za sve koji ne vole puno petljati s tijestom, mijesiti ga, valjati i oblikovati. Tijesto za ovu pitu samo se zamuti, a zatim izlije u posudu za pečenje.
A što se radi s...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....