Iako možda nema tako široku publiku obožavatelja poput nekih drugih čokoladica, ona je vjerna je već generacijama jer će uskoro punih 75 godina da se Bounty proizvodi i prodaje širom svijeta! Očekivano je da su osmišljene brojne kućne verzije ovog kultnog slatkiša, a mi smo pronašli jedan odličan recept. Poseban je jer u ionako neodoljivu kombinaciju kokosa i čokolade dodaje hrskavu poglodu od keksa, a osim što je jednostavan za izradu može se jesti čim se ohladi.
Recept je prilagođen kalupu 23x23, no možete koristiti i 20x30 pa će kocke biti nešto tanje. Savjetujemo da koristitie manje slatke kekese poput običnih kakao keksa s maslacem ili digestive, a ovisno o ukusu odlični bi bili i neki "zdravi".
Bounty kocke
Sastojci
Podloga:
200 g čokoladnih keksa
120 g otopljenog maslaca
Srednji sloj:
200 g ribanog kokosa
300 ml slatkog kondenziranog mlijeka
10 ml ekstrakta vanilije
Glazura:
200 g tamne čokolade
45 g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175 °C, a kalup namastite ili ga obložite papirom za pečenje. Otopite maslac i pomiješajte ga s mljevenim keksima. Utisnite smjesu čvrsto na dno kalupa i pecite 10 minuta. Dok se podloga peče, pomiješajte kondenzirano mlijeko, ribani kokos i ekstrakt vanilije. Rasporedite kokos smjesu ravnomjerno preko prethodno pečene podloge i pecite dodatnih 10–15 minuta, dok rubovi lagano ne porumene. Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi u kalupu. Otopite čokoladu s maslacem na pari ili u mikrovalnoj, miješajući dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte ohlađeni kokos sloj prohlađenom čokoladom i ravnomjerno rasporedite. Lagano tapkajte kalup da glazura fino sjedne i uklonite mjehuriće zraka. Pustite da se čokolada stisne na sobnoj temperaturi oko sat vremena ili u hladnjaku 20–30 minuta. Narežite na kocke. Možete odmah poslužiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....