StoryEditorOCM
Slatkobrzo gotova

Marmelada od mandarina s manje šećera tako je dobra da ćete ju krišom jesti žlicom! Ovo je ključan detalj za uspjeh

Piše T. S. M.
6. studenog 2024. - 07:05

Domaća marmelada od mandarina može biti poslastica zbog koje ćete krišom otvarati staklenku i grabiti je žlicom kad nitko ne gleda, a može biti i poprilično razočaranje ako vam ispadne prekisela ili pak preslatka. Recept koji koristite igra određenu ulogu, ali nije sve u omjerima voća i šećera - vrlo je važno pravilno odabrati mandarine, pri čemu je ključno ciljati na kasne sorte jer su u pravilu puno slađe od ranih.

Takve sorte dozrijevaju upravo sada, počevši od početka studenog pa sve do konca siječnja, a ako hoćete baš precizno i volite čitati sitna slova na kašetama s voćem, potražite sorte koje se zovu Saigon, Unshio i Kawano Wase.

No ponekad je jednostavno nemoguće doznati koje je sorte mandarina koju upravo odmjeravate pa se oslonite na svoje sposobnosti ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 10:25