Spadate li u dovoljno bogate i voljne kupiti jednu od najskupljih voćki današnjice – svježe smokve – ili pak imate sreće i vlastito stablo negdje u blizini, imamo divan recept za vas!
Spadate li u dovoljno bogate i voljne kupiti jednu od najskupljih voćki današnjice – svježe smokve – ili pak imate sreće i vlastito stablo negdje u blizini, imamo divan recept za vas!
Riječ je o cheesecakeu bez pečenja, naime sa standardnom bazom od zobenih keksa, koje ćete samljeti sa šakom badema i oraha, te povezati maslacem. Utisnite u kalup obložen acetatnom trakom, a količinu odredite prema veličini torte – i u hladnjak s tim. Napomena: prilično je zasitna, pa će vam za pet-šest osoba biti dovoljan manji kalup.
Pola kilograma posnog sira potom obogatite šakom prokuhanih i mljevenih smokava – ili s nekoliko obilatih žlica dobrog smokvina džema (može i žitkog pekmeza). Dodajte tome čep likera od smokve, malko cimeta i još malo šećera ak...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....