StoryEditorOCM
Slatkokremasta i neodoljiva

Mileram torta zvijezda je svake fešte! Izgleda kao da ste se jako potrudili, a po ovom receptu uspjet će i početnicima

Piše P. M.
9. prosinca 2025. - 16:45

Nema veze tko vam dolazi u goste jer s mileram tortom ne možete pogriješiti!U moru kompliciranih recepata za torte i slastice, mileram tortu s razlogom nitko ne može maknuti s trona. Stalno joj se vraćamo jer ne zahtijeva komplicirane namirnice, kao ni zahtjevne korake, a rezultat je kremasta, ali lagana slastica, savršena kada želite impresionirati goste bez previše truda.

Ovaj recept je provjeren i jednostavan, pa uspijeva i onima koji se tek upuštaju u svijet kolača. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo pažnje, dobit ćete prefinu tortu koja osvaja i izgledom i okusom.

Mileram torta s voćem

Sastojci

Biskvit
250 g glatkog brašna
100 g šećera
80 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
prstohvat soli

Kema:

800 g milerama
500 ml mlijeka
200 g šećera
2 vrećice puding vanilije
zamrznuto miješano voće po želji za ukrašavanje
preljev za toortu

Piprema:

U zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali maslac i jaje. Pomiješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto razvaljajte između dva lista masnog papira.

Razvaljano tijesto prenesite u kalup promjera 26 cm koji ste prethodno pouljili i pobrašnili. U manjoj zdjeli pomiješajte puding i šećer s malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati. U vruće mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok se smjesa ne zgusne, stalno miješajući. Maknite s vatre i dodajte mileram. Pažljivo promiješajte dok krema ne postane glatka.

Kremu odmah prelijte preko pripremljenog tijesta u kalupu. Po želji složite voće na vrh kreme. 

Stavite tortu u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite 70 minuta. Ostavite da se torta ohladi na sobnoj temperaturi. Pripremite preljev prema uputama na pakiranju i prelijte ga preko torte. Zatim tortu stavite u hladnjak i ostavite preko noći.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2025 16:46