Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Ana Srdoč.. Zaljubljenica u kuhanje, izradu kruha i pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za nevidljivi kolač od jabuka.
Nevidljivi kolač od jabuka, objasnila je, izmislio je poznati francuski chef Cyril Lignac, a njegov neobičan naziv dolazi od činjenice da se zapravo radi o kolaču s puno jabuka i malo tijesta. "Vrlo je mekan, vlažan, topi se u ustima i ima malo kalorija" poručila je Ana.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Nevidljivi kolač od jabuka
Sastojci
1 kg jabuka
3 jaja
80 g šećera
1 vanillin šećer
30 g rastopljenog maslaca
180 g mlijeka
110 g brašna
pola praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
U većoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerima, dodajte mlijeko, maslac, brašno, prašak za pecivo, sol. Sve lijepo sjedinite.
Jabuke ogulite i narežite uz pomoć ‘mandoline‘ na što tanje kriške.Uski, a duguljasti kalup namažite maslacem. Poredajte jabuke u kalup i zalijte pažljivo napravljenom smjesom.
Upalite I ugrijte pećnicu na 180 C. Pecite kolač 50 minuta. Ohladite. Izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....