Cheesecake, odnosno torta od sira jedan je od najpopularnijih slatkih recepata uopće, a po mnogima je najbolji onaj unjujorškom stilu, odnosno New York style cheesecake.
Od ostalih torta od sira razlikuje se po tome što sadrži puno krem sira i jaja, što ga čini pomalo teškim i gustim, ali pored toga i savršeno kremastim. Spada u onu vrstu torti od sira koje se peku, za razliku od cheesecaka u njemačkom stilu koji se rade sa želatinom pa ih nije nužno peći da bi se stegli.
Kod pripreme torte od sira u njujorškom stilu, nužno je pripaziti da površina torte ne ispuca, a to je najjednostavnije osigurati pečenjem u vodenoj kupelji - kalup s tortom potrebno je staviti u veću posudu ispunjenom s dovoljno vode da joj površina doseže barem 1/3 visine nadjeva za tortu. Uputno je, tako...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....