Ako ste u potrazi sa najljepšim keksićima, imamo prijedlog koji je baš za vas. Mila Kovačević, koju pratimo na Instagramu _mmmila, otkrila nam je recept za delikatne kolačiće pod nazivom Viennese whirls.
Ovi ‘bečki vrtlozi‘ zapravo su britanska slastica, predivno izgledaju i tope se u ustima, a sastoje se od dva keksa spojena ganacheom od čokolade, džemom ili sličnim nadjevima.
U Milinoj verziji nadjenuti su kremom od bijele čokolade i pekmezom od jagode.
Viennese whirls
Sastojci
Keksi:
150 g glatkog brašna
50 g kukuruznog škroba
100 g šećera u prahu
125 g maslaca
1 jaje
aroma vanilije
Ganache:
200 g bijele čokolade
100 g slatkog vrhnja
Dodatno:
pekmez od jagode
Priprema
Pripremite kekse tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, šećer u prahu, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, jaje i malo arome vanilije. Umijesite tijesto pa ga slastičarskom vrećicom istisnite u obliku malih puslica na lim obložen papirom za pečenje. Po želji ih ostavite oko sat vremena u hladnjaku da zadrže oblik. Pecite na 180 °C oko 10 minuta.
Za ganache zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa umiješajte bijelu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ohladite i izmiksajte da dobijete čvrstu kremu.
Na jednu puslicu istisnite ganache, na drugu malo pekmeza od jagode i spojite ih u sendvič-keksić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....