StoryEditorOCM
Slatkotope se u ustima

Prekrasni prhki keksi punjeni su kremom od bijele čokolade i džemom od jagode. Mila nam je otkrila savršenu slasticu!

Piše T. S. M.
4. prosinca 2025. - 08:10

Ako ste u potrazi sa najljepšim keksićima, imamo prijedlog koji je baš za vas. Mila Kovačević, koju pratimo na Instagramu _mmmila, otkrila nam je recept za delikatne kolačiće pod nazivom Viennese whirls.

Ovi ‘bečki vrtlozi‘ zapravo su britanska slastica, predivno izgledaju i tope se u ustima, a sastoje se od dva keksa spojena ganacheom od čokolade, džemom ili sličnim nadjevima.

U Milinoj verziji nadjenuti su kremom od bijele čokolade i pekmezom od jagode.

image
Privatni album

Viennese whirls

Sastojci

Keksi:

150 g glatkog brašna
50 g kukuruznog škroba
100 g šećera u prahu
125 g maslaca
1 jaje
aroma vanilije

Ganache:

200 g bijele čokolade
100 g slatkog vrhnja

Dodatno:

pekmez od jagode

Priprema

Pripremite kekse tako da pomiješate brašno, kukuruzni škrob, šećer u prahu, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, jaje i malo arome vanilije. Umijesite tijesto pa ga slastičarskom vrećicom istisnite u obliku malih puslica na lim obložen papirom za pečenje. Po želji ih ostavite oko sat vremena u hladnjaku da zadrže oblik. Pecite na 180 °C oko 10 minuta.

Za ganache zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa umiješajte bijelu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ohladite i izmiksajte da dobijete čvrstu kremu.

Na jednu puslicu istisnite ganache, na drugu malo pekmeza od jagode i spojite ih u sendvič-keksić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 08:12