Treba li vam recept za lagan, ali impresivan ljetni desert, imamo točno to što vam treba. Ova se slastica priprema lako, a izgleda elegantno. Kombinira piškote, mascarpone, jagode i kokos, a kako dobro izgleda, osim na fotografijama, možete vidjeti i u priloženom videu.
Recept i snimke poslala nam je prava majstorica za kolače i torte, Petra Sabljić koju pratimo na Instagram profilu Mama kuharica.
Preiprema ovog lijepog, kremastog kolača je vrlo jednostavna, a rezultat je takav da ćete se zaljubiti u njega već na prvi zalogaj.
Raffaello desert
Sastojci
Osnovno:
12 piškota
malo mlijeka
kokos za posipanje
Krema:
250 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
3–4 žlice kokosa
po želji: sjeckane Raffaello kuglice
po želji: jagode
Priprema
Za pripremu kreme najprije pjenjačom izmiješajte mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi istucite vrhnje za šlag, a zatim ga žlicom umiješajte u mascarpone smjesu. Dodajte kokos i kratko izmiksajte na niskoj brzini. Po želji umiješajte sitno narezane Raffaello kuglice i nekoliko komadića jagoda.
Svaku piškotu kratko uronite u mlijeko s obje strane, zatim je uvaljajte u kokos i složite na pripremljenu podlogu. Na sloj piškota nanesite dio kreme pomoću slastičarske vrećice ili žlicom. Nastavite slaganjem još jednog sloja piškota, a zatim završite kremom.
Površinu pospite kokosom i ukrasite po želji – svježim jagodama, kuglicama ili listićima mente. Desert prije posluživanja ohladite nekoliko sati u hladnjaku.
Ako vam ostane kreme, možete pripremiti i desert u čašama – na dno stavite izmrvljene piškote, a zatim sloj kreme i ukrase po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....