StoryEditorOCM
Slatkokremasto i lagano

Rafaello kolač koji se priprema kao od šale, a toliko je dobar da ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Petra ima top recept

Piše T. S. M.
18. kolovoza 2025. - 08:10

Treba li vam recept za lagan, ali impresivan ljetni desert, imamo točno to što vam treba. Ova se slastica priprema lako, a izgleda elegantno. Kombinira piškote, mascarpone, jagode i kokos, a kako dobro izgleda, osim na fotografijama, možete vidjeti i u priloženom videu. 

Recept i snimke poslala nam je prava majstorica za kolače i torte, Petra Sabljić koju pratimo na Instagram profilu Mama kuharica.

Preiprema ovog lijepog, kremastog kolača je vrlo jednostavna, a rezultat je takav da ćete se zaljubiti u njega već na prvi zalogaj.

image
Privatni album

Raffaello desert

Sastojci

Osnovno:

12 piškota
malo mlijeka
kokos za posipanje

Krema:

250 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
3–4 žlice kokosa
po želji: sjeckane Raffaello kuglice
po želji: jagode

Priprema

Za pripremu kreme najprije pjenjačom izmiješajte mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi istucite vrhnje za šlag, a zatim ga žlicom umiješajte u mascarpone smjesu. Dodajte kokos i kratko izmiksajte na niskoj brzini. Po želji umiješajte sitno narezane Raffaello kuglice i nekoliko komadića jagoda.

Svaku piškotu kratko uronite u mlijeko s obje strane, zatim je uvaljajte u kokos i složite na pripremljenu podlogu. Na sloj piškota nanesite dio kreme pomoću slastičarske vrećice ili žlicom. Nastavite slaganjem još jednog sloja piškota, a zatim završite kremom.

Površinu pospite kokosom i ukrasite po želji – svježim jagodama, kuglicama ili listićima mente. Desert prije posluživanja ohladite nekoliko sati u hladnjaku.

Ako vam ostane kreme, možete pripremiti i desert u čašama – na dno stavite izmrvljene piškote, a zatim sloj kreme i ukrase po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 17:14