Japanski kolač od sira veliki je hit već cijelo desetljeće, a omiljen je zbog svoje fine, nježne teksture koju zaljubljenici u ovu slasticu uspoređuju s oblacima i pamkom, zbog čega je neki nazivaju pamuk-kolačem ili oblak-tortom.
Vidjeli smo već puno recepata za ovu mekanu tortu, neki uz krem sir zahtijevaju i maslac, drugi mu za bolji uspjeh dodaju malo gustina, dok treći tvrde da je tajni sastojak za najbolji uspjeh slatko vrhnje. Moguće je da su svi u pravu, jer sve te sastojke obično dodajemo kolačima od sira, no nama je osobito zanimljiv jedan zgodan recept koji predviđa korištenje samo tri sastojka.
Doduše, volite li malo slađe kolače, vjerojatno ćete mu poželjeti dodati još barem žlicu šećera u prahu, no možda bi bilo zanimljivo doznati kakav je u originalu. Sigurni...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....