StoryEditorOCM
Slatkočarobno lagana

Samo tri sastojka trebaju vam za tortu toliko mekanu i pjenastu da je uspoređuju s oblacima! Evo u čemu je tajna...

Piše T. S. M.
12. veljače 2024. - 08:10

Japanski kolač od sira veliki je hit već cijelo desetljeće, a omiljen je zbog svoje fine, nježne teksture koju zaljubljenici u ovu slasticu uspoređuju s oblacima i pamkom, zbog čega je neki nazivaju pamuk-kolačem ili oblak-tortom.

Vidjeli smo već puno recepata za ovu mekanu tortu, neki uz krem sir zahtijevaju i maslac, drugi mu za bolji uspjeh dodaju malo gustina, dok treći tvrde da je tajni sastojak za najbolji uspjeh slatko vrhnje. Moguće je da su svi u pravu, jer sve te sastojke obično dodajemo kolačima od sira, no nama je osobito zanimljiv jedan zgodan recept koji predviđa korištenje samo tri sastojka.

Doduše, volite li malo slađe kolače, vjerojatno ćete mu poželjeti dodati još barem žlicu šećera u prahu, no možda bi bilo zanimljivo doznati kakav je u originalu. Sigurni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 21:17