StoryEditorOCM
Slatkočudesni dodatak

Sastojak za bolje palačinke koji koriste i slavni kuhari: dodajte ga u tijesto i postat će predivno mekane i pahuljaste

Piše T. S. M.
29. listopada 2024. - 10:43

Nema ništa gore od žilavih, tvrdih palačinki, osobito ako ste ljubitelj onih fino mekanih i pahuljastih. Srećom, postoji jedan sastojak koji će osigurati da budu upravo onakve kakve priželjkujete, a relativno lako ćete ga pronaći. Tajna pahuljastih palačinki je u mlaćenici, sastojku koji u istu svrhu koriste i slavni kuhari poput Gordona Ramseya, uvjerit ćete se u receptu koji slijedi.

No uzastanimo na trenutak kako bismo vam objasnili zašto biste trebali koristiti mlaćenicu i što možete napraviti ako vam nije pri ruci. Mlaćenica je zapravo nusprodukt proizvodnje sira i maslaca, ali je puna vrijednih tvari pa se koristi kao dopuna zdravoj prehrani. Često se koristi u pripremi jela i sastica, a u palačinkama je korisna jer kiselina koju sadrži reagira sa sredstva za dizanje tij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 11:21