StoryEditorOCM
SlatkoBRZO I ODLIČNO

Savijača s višnjama i kremom od vanilije po Marinom je receptu kolač vrijedan svake pohvale, a gotov je za samo pola sata

Piše T. S. M.
11. srpnja 2025. - 17:46

Savijača ili štrudel uvijek je dobar izbor, bila sezona jabuka, šljiva ili višanja, a kako smo skoro na izmaku ove zadnje, donosimo vam jedan lijepi recept za slasnu savijaču s višnjama i kremom od vanilije.

Recept nam je dala majstorica za slatko iz Trogira, Mare koju pratimo na odličnom Instagramu Mariane7.

Mare koristi višnje iz kompota, što olakšava posao oko pripreme i rješava problem ako ne uspijete nabaviti svježe.Tijesto koje koristi za ovu odličnu savijaču je lisnato, što dodatno skraćuje vrijeme pripreme jer se ne morate gnjaviti sa svako pojedinom vučenom korom.

Savijača s višnjama i vanilin kremom

Sastojci:

300 ml mlijeka
300 g višanja iz kompota (ocijeđene)
3 žlice šećera
1 puding od vanilije
1 lisnato tijesto
malo maslaca (za premazivanje)

Priprema:

Skuhajte puding od vanilije u 300 ml mlijeka sa šećerom, prema uputi na pakiranju. Ostavite da se potpuno ohladi.

Razvaljajte lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi. Premažite ohlađenim pudingom pa ravnomjerno rasporedite ocijeđene višnje.

Zamotajte u savijaču, premjestite na lim obložen papirom za pečenje i premažite rastopljenim maslacem.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25–30 minuta, odnosno dok ne poprimi lijepu boju.

Ohladite, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 19:18