StoryEditorOCM
Slatkolakše ne može

Savršena krema za ukrašavanje slastica radi se od samo dva sastojka. Vrlo je jednostavno, a rezultat je bomba

Piše T. S. M.
8. travnja 2025. - 07:05

Ukrašavanje slastica jednima je najdraži dio pripreme kolača, a drugima prava muka. Ne snalaze se s glazurama, ne uspijevaju im krema od maslaca, šlag im nikad nije dovoljno čvrst, a tek onaj fondant... Srećom po takve, postoje mali prečaci do savršenstva,  u ovom slučaju do savršene kreme za ukrašavanje torti i kolača. Dovoljno je pomiješati dva sastojka za kremu koja je dovoljno čvrsta da bi se mogla lijepo istisnuti iz slastičarske vrećice i dovoljno postojana da bi mogla zadržati oblik koji joj je dao ukrasni nastavak.

Takva se krema priprema od slatkog vrhnja i mascarponea. Recept je zaista jednostavan, ali trebali biste pripaziti na jednu stvar: nemojte je previše miksati, kako ne bi postala previše čvrsta ili da se ne bi raspala. 

image
Alexandra Schuler/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ova krema predviđa korištenje biljnog slatkog vrhnja, jer s njim je čvršća (a i ne treba joj dodati šećer, jer je biljni pripravak već zaslađen). Ako želite koristiti pravo, mliječno vrhnje, dodajte mu jedan šlagfix i 2 žlice šećera u prahu.

Krema za ukrašavanje slastica

Sastojci:

350 ml biljnog slatkog vrhnja
200 g mascarponea

Priprema:

Stavite mascarpone u zdjelu i počnite ga miksati. Kad masa postane jednolična, uz miksanje joj dodajte slatko vrhnje. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu, čvrstu kremu - prestanite miješati čim je krema dovoljno čvrsta da ne ispada iz zdjele ako je preokrenete. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:39