Ukrašavanje slastica jednima je najdraži dio pripreme kolača, a drugima prava muka. Ne snalaze se s glazurama, ne uspijevaju im krema od maslaca, šlag im nikad nije dovoljno čvrst, a tek onaj fondant... Srećom po takve, postoje mali prečaci do savršenstva, u ovom slučaju do savršene kreme za ukrašavanje torti i kolača. Dovoljno je pomiješati dva sastojka za kremu koja je dovoljno čvrsta da bi se mogla lijepo istisnuti iz slastičarske vrećice i dovoljno postojana da bi mogla zadržati oblik koji joj je dao ukrasni nastavak.
Takva se krema priprema od slatkog vrhnja i mascarponea. Recept je zaista jednostavan, ali trebali biste pripaziti na jednu stvar: nemojte je previše miksati, kako ne bi postala previše čvrsta ili da se ne bi raspala.
Ova krema predviđa korištenje biljnog slatkog vrhnja, jer s njim je čvršća (a i ne treba joj dodati šećer, jer je biljni pripravak već zaslađen). Ako želite koristiti pravo, mliječno vrhnje, dodajte mu jedan šlagfix i 2 žlice šećera u prahu.
Krema za ukrašavanje slastica
Sastojci:
350 ml biljnog slatkog vrhnja
200 g mascarponea
Priprema:
Stavite mascarpone u zdjelu i počnite ga miksati. Kad masa postane jednolična, uz miksanje joj dodajte slatko vrhnje. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu, čvrstu kremu - prestanite miješati čim je krema dovoljno čvrsta da ne ispada iz zdjele ako je preokrenete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....