Sjećate li se lijepih kolačića koji se sastoje od dva prhka keksa spojena kremom i potom prelivena čokoladom, koji su nam se smiješili u svim staijim izdanjima knjiga recepata za kolače? Podsjetit ćemo vas, zovu se išleri i lako ih može napraviti svatko tko zna zamijesiti kore za pitu i skuhati jaja sa šećerom i maslacem na pari.
E, da. Znamo. Danas, kad se priprema kolača najčešće svodi na mljevenje keksa i kuhanje pudinga, ove su vještine mnogima nepoznate. Ali to se da ispraviti.
Nudimo vam odličan recept za išlere, dobili smo ga od Ksenije Musić, iskusne majstorice za slatko koju pratimo na Instagramu. Ksenija nas ne prestaje oduševljavati svojim receptima i svojom sklonošću ovakvim, old school slasticama i stoga vam preporučujemo da svoje umijeće izrade kolača usavršite upravo na ovom receptu. Nemajte straha, samo se držite navedenih uputa pa ćete se i vi moći pohvaliti ovako lijepim i ukusnim išlerima.
Išleri
Sastojci
140 g maslaca
200 g brašna
70 g šećera u prahu
1 žumanjak
3 žličice kakaa
Krema
150 g šećera
100 g maslaca
3 jaja
1 vanilin šećer
Glazura
150 g čokolade
malo maslaca
Priprema
Pomiješajte maslac, brašno, šećer u prahu, žumanjak i kakao te umijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko dva sata. Razvaljajte tijesto, izrežite krugove i pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Za kremu miješajte jaja, šećer i vanilin šećer na pari dok se ne zgusne. Ohladite, zatim posebno izradite maslac pa mu postupno dodajte ohlađenu kremu i pomiješajte u glatku smjesu.
Ohlađene kekse napunite kremom. Pripremite glazuru tako da otopite čokoladu s malo maslaca i umočite gornji dio keksa. Po želji ukrasite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....