Složit ćete se da je malo kolača koji izazivaju toliko nostalgije kao čupavci. Ovaj klasik domaće kuhinje i dalje se nalazi na popisima najtraženijih recepata, pravimo ga za rođendane, blagdane, proslave… Tko može odoljeti kombinaciji kokosa, sočnog biskvita i čokoladne kreme?
U nastavku vam donosimo vam jedan izmijenjeni recept koji smo pronašli na Youtube kanalu Jednostavna kuhinja. Caka je u tome što ova verzija čupavca ne zahtijeva pečenje, a sudeći po komentarima ispod videa, recept je totalni pogodak!
Kremasti griz čupavci
Sastojci
1l mlijeka
160 g griza
150 g šećera
50 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca
2 pune žlice kakao praha
1 vanilin šećer
Kokosovo brašno
Priprema
U lonac ulijte mlijeko, dodajte maslac, šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Sastojke zatim promiješajte i prokuhajte uz stalno miješanje. Smanjite temperaturu čim smjesa prokuha. I dalje miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte čokoladu za kuhanje. Smjesu izlijte u kalup dimenzija 21x21cm (može i malo veći), pokrijte prozirnom folijom, prvo ohladite na sobnoj temperaturi a zatim prebacite u frižider. Narežite na kocke i uvaljajte u kokosovo brašno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....