Recepti za fritule ovih su dana vrlo traženi, a mi smo se sjetili jednog odličnog. Dobili smo ga od Mirjane Salopek Jandrić koju pratimo na Instagramu Mimin kutak, a drag nam je jer su fritule koje se po njemu rade jako lijepo aromatizirane. Osobit miris i okus daju im naranče i to ne samo njihova korica, nego i sok. A znate li zašto nje dobro dodati sok od naranče u fritule?
Kombinacija kiseline iz soka naranče reagirat će s praškom za pecivo i pojačati mu reakciju slično kao što se događa kad u tijesto dodamo jogurt (a i njega ćete pronaći na popisu sastojaka). Na taj način potpomognuti prašak za pecivo učinit će tijesto osobito prozračnim i mekanim, samo pripazite na jedan vrlo bitan detalj - nema čekanja. Kako prašak za pecivo spojen s kiselinom ne bi istrošio svu svoju moć dok tijesto čeka na pečenje, bacite se na posao što skorije nakon što ga zamutite.
Ovaj odličan recept ima još jedan ključan detalj, a to je ribana jabuka, starinska tajna najsočnijih fritula. Samo je dodajte ostalim sastojcima i svi će se pitati u čemu je tajna vaših fantastičnih fritula.
Fritule s narančom
Sastojci:
1 čvrsti jogurt
1 jaje
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 ribana jabuka
korica limuna
korica naranče
sok naranče
čašica rakije
1 prašak za pecivo
brašna dovoljno da dobijete gustu smjesu
Priprema:
Smjesu dobro umutite pa je pomoću žličice stavljajte u vruće ulje.
Ulja mora biti toliko da fritule plivaju i same se okreću za vrijeme pečenja.
Kad fritule porumene, vadite ih na papirnati ubrus, a kad se ocijede od ulja, uvaljajte ih u smeđi šećer.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....