StoryEditorOCM
Slatkobravo, mila!

Štrudel s malinama i kremom od vanilije priprema se u čas posla, a ostavlja dojam da ste se oko njega gnjavili satima

Piše T. S. M.
5. travnja 2025. - 11:57

Volite li kolače oko kojih nema puno gnjavaže, ali izgledaju kao da ste se oko njih svojski potrudili, uvijek biste negdje u pričuvi trebali imati recept poput ovog. Mila Kovačević, prava majstorica za fine slastice, koju pratimo na predivnom Instagram profilu, otkrila nam je kako priprema kremasti štrudel s malinama.

Na prvi bi se pogled reklo da je riječ o kolaču kojem je Mila posvetila barem jedno poslijepodne, no zapravo je pripremljen u čas posla. Tajna je u lisnatom tijestu i pudingu.

image
Privatni album

Cijeli posao oko kor sveden je na uklanjanje omota s pakiranja lisnatog, dok se krema, zahvaljujući pudingu, skuha za dvije minute. Najteži posao, ako to uopće zaslužuje takav opis, svodi se na pripremu voćnog sloja, a to je kuhanje malina s gustinom.

Ono što je zaslužno za poseban dojam je mala caka prilikom motanja štrudela, a nju ćete otkriti u receptu koji nam je Mila poslala.

Štrudel s malinama i vanilijom

Sastojci:

1 gotovo lisnato tijesto (275 g)

Nadjev od vanilije:

1 prašak za puding (okus vanilije)
2 žlice šećera
300 ml mlijeka

Nadjev od malina:

200 g malina
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 velika žlica gustina
100 ml vode

Priprema:

Pripremite puding prema uputama s vrećice, ali s 300 ml mlijeka kako bi bio gušći. Ostavite da se malo ohladi.

U lonac stavite maline, šećer, vanilin šećer i 50 ml vode. Zagrijavajte dok ne prokuhaju.

U preostalih 50 ml vode razmutite gustin pa ga dodajte malinama uz stalno miješanje na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Na sredinu lisnatog tijesta rasporedite najprije puding, a zatim nadjev od malina.

S obje strane tijesta izrežite trakice i preklapajte ih naizmjenično preko nadjeva kako biste dobili oblik pletenice.

Premažite tijesto razmućenim jajetom i pospite kristal šećerom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta, dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2025 11:33