Treba li vam ideja za blagdansku slasticu koja će sve iznenaditi i zadiviti, zavirite u Tonkinu kužinu. Poznata dalmatinska gastro blogerica Tonka Radić Čobanov čiji je Instagram profil inspiracija mnogima, otkrila je kako priprema efektan desert, Tiramisu kuglice, koje se, kako je otkrila, pripremaju lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
Radi ih od kombinacije uobičajenih sastojaka za tiramisu pa su mu okusu vrlo nalik, no od popularnog talijanskog deserta razlikuje ih način pripreme.
- Savršeno kremaste, mekane i pune okusa kave i kakaa. Idealne kad želite nešto posebno, a brzo. Rade se bez pečenja i vrlo su ukusne, ove kuglice će postati hit na svakom stolu - obećava Tonka.
U nastavku pročitajte recept.
Tiramisu kuglice
Sastojci
300 g mljevenih piškota
250 g mascarpone sira
90 ml kave
1 žlica instant kave
2 žlice šećera u prahu
kakao u prahu za uvaljati kuglice
Krema za posluživanje:
250 g mascarponea
2 žlice šećera u prahu
Priprema
Pomiješajte mljevene piškote, instant kavu i šećer. Zatim dodajte kavu i mascarpone pa sve dobro pomiješajte u glatku smjesu. Oblikujte male kuglice i uvaljajte ih u kakao, pa stavite u hladnjak oko 30 minuta. Za posluživanje pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu i poslužite uz kuglice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....