StoryEditorOCM
Slatkobrzo i lako

Tiramisu od mandarine topi se u ustima, a ne trebaju vam mascarpone i jaja. Najbolji trik je u preljevu za piškote

Piše T. S. M.
6. listopada 2024. - 16:03

Talijani uporno grintaju da je jedini tiramisu onaj koji se radi po njihovom receptu, ali čini se da ih malo tko "ferma" jer svako malo oduševi nas nova verzija popularne kremaste slastice. Najnovija kao dodatak koristi mandarine, a nama se ta ideja baš sviđa. Svidjela se i ostalima, recept bilježi stotine tisuća lajkova...

Nama je osobito drag jedan detalj, a to je natapanje piškota svježe cijeđenim sokom od naranče, kako bi čak i biskvitni dio imao lijepu citrusnu aromu. Isti kolač možete raditi i s limunima, narančama ili drugim južnim voćem po svom izboru.

Autorica videa umjesto mascarponea koristi "schmand", odnosno nešto kao punomasno kiselo vrhnje, a vi možete upotrijebiti i mileram.  Za natapanje keksa, naravno, možete koristiti i svježe cijeđeni sok od mandarine....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 18:11