Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Anka Slišković. Zaljubljenica u kuhanje, izradu kruha i pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za tortu od malina i pistacija.
Kako je napisala uz recept koji nam je poslala, ovo je savršena kombinacija za slasticu koja se radi bez pečenja.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Torta od malina i pistacija
Sastojci:
Podloga:
150 g mljevenog keksa
150 g mljevenih oraha
130 g otopljenog maslaca
Sloj od malina:
300 g malina
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 žlica limunovog soka
2 žlice gustina
4 žlice vode
Pistacija krema:
250 g maskarpone sira
300 g pistacija kreme
300 ml vrhnja za šlag
1-2 kesice kremfixa
Dodatno:
Sjeckane pistacije za posipanje
Priprema:
U posudi pomiješajte mljevene kekse, orahe i otopljeni maslac. Smjesa treba biti takva da se lako utisne u kalup. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak dok pripremate sloj od malina.
U loncu pomiješajte maline, šećer, vanilin šećer i limunov sok te kuhajte na srednje jakoj vatri. Gustin pomiješajte s vodom pa dodajte u vruće maline uz stalno miješanje. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Ostavite da se kratko ohladi, zatim ravnomjerno rasporedite preko podloge i vratite u hladnjak.
Maskarpone kratko izmiksajte, zatim dodajte pistacija kremu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje za šlag i kremfix te miksajte dok krema ne postane čvrsta. Kremu rasporedite preko sloja od malina, poravnajte i pospite sjeckanim pistacijama.
Tortu ostavite u hladnjaku najmanje tri sata prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....