StoryEditorOCM
Slatkobiramo najbolji recept

Torta od malina i pistacija: Anka nam je otkrila kako radi predivnu kremastu slasticu za koju ne treba paliti pećnicu

Piše T. S. M.
31. ožujka 2025. - 14:20

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Anka Slišković. Zaljubljenica u kuhanje, izradu kruha i pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za tortu od malina i pistacija.

Kako je napisala uz recept koji nam je poslala, ovo je savršena kombinacija za slasticu koja se radi bez pečenja.

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

image
Privatni album

Torta od malina i pistacija

Sastojci:

Podloga:

150 g mljevenog keksa
150 g mljevenih oraha
130 g otopljenog maslaca

Sloj od malina:

300 g malina
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 žlica limunovog soka
2 žlice gustina
4 žlice vode

Pistacija krema:

250 g maskarpone sira
300 g pistacija kreme
300 ml vrhnja za šlag
1-2 kesice kremfixa 

Dodatno:

Sjeckane pistacije za posipanje

Priprema:

U posudi pomiješajte mljevene kekse, orahe i otopljeni maslac. Smjesa treba biti takva da se lako utisne u kalup.  Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak dok pripremate sloj od malina.

U loncu pomiješajte maline, šećer, vanilin šećer i limunov sok te kuhajte na srednje jakoj vatri. Gustin pomiješajte s vodom pa dodajte u vruće maline uz stalno miješanje. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

Ostavite da se kratko ohladi, zatim ravnomjerno rasporedite preko podloge i vratite u hladnjak.

Maskarpone kratko izmiksajte, zatim dodajte pistacija kremu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje za šlag i kremfix te miksajte dok krema ne postane čvrsta. Kremu rasporedite preko sloja od malina, poravnajte i pospite sjeckanim pistacijama.

Tortu ostavite u hladnjaku najmanje tri sata prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 16:32